We Fokken al Jaren Geweldige
en Gezonde Puppy’s

We doen waar we goed in zijn en dat doen we met veel liefde en plezier.

Wie zijn wij?

Kings Goldendoodles bestaat uit een klein team van enthousiaste mensen dat erg begaan is met het welzijn van mens en dier. Onze missie is het fokken van gezonde honden met een fantastisch karakter die voor allerlei doeleinden inzetbaar zijn. Ook voor het verbeteren van kwaliteit van leven met behulp van honden. Wij zijn dan ook altijd heel dankbaar voor onze fantastische vrijwilligers die aan ons programma meewerken. Ook mede dankzij hen kunnen wij ervoor zorgen dat we fijne, goed gesocialiseerde honden beschikbaar hebben.

Het Ontstaan

Ingrid Vrakking (de oprichter) is in 1998 gestart met reguliere gehoorzaamheidscursussen voor huishonden en communicatie- en teambuilding trainingen voor bedrijven, waarbij honden werden ingezet.

Zo kreeg Ingrid tijdens de cursussen regelmatig te maken met cursisten met een motorische beperking. Dit leidde ertoe dat ze de non-profit Stichting Assistentiehond Nederland (SAN) in 2001 heeft opgericht. Voor de stichting is ze steeds op zoek gegaan naar honden met de juiste karaktereigenschappen voor een Assistentiehond.

Zo waren er aan de stichting al eens Labradoodles gedoneerd. Helaas konden deze eigenaren niet goed meer voor hun honden zorgen en wilden ze graag dat hun honden een hele mooie toekomst zouden krijgen. Ingrid heeft deze honden opgeleid en zij hebben hun baasjes dagelijks geholpen als Assistentiehond. Toch zocht Ingrid nog net iets verfijndere karaktereigenschappen. De anti- allergische eigenschappen en niet tot nauwelijks verharende vacht bleek voor onze teams die in alle gelegenheden, bijvoorbeeld; ziekenhuizen en openbare gelegenheden, samen met hun baas moeten komen, ideaal.

Na een lange zoektocht kwam ze uit bij een Amerikaanse Goldendoodle Fokker. Juist de karaktertrekken van de Goldendoodle in combinatie met de anti-allergische eigenschappen maakt dat dit ras extreem geschikt is voor de doeleinden van de Stichting en ons begeleidingsprogramma voor de therapie- en begeleidingshonden voor kinderen en mensen met bijvoorbeeld Autisme, NAH en PTSS. Maar natuurlijk ook voor mensen die allergisch zijn of gewoon een super leuke hond als maatje willen.

Omdat er in Europa nog geen Goldendoodle fokkers waren, heeft Ingrid zelf een eigen fokprogramma opgezet met haar eerdere ervaring met andere hondenrassen, nu specifiek voor de Goldendoodles. Zo werd ze dan ook de eerste Goldendoodle fokker in Europa.

Onze Stichting

Gespecialiseerd in het opleiden van assistentiehonden, om mensen met een beperking zelfstandigheid te geven.

www.assistentiehond.nl

De hondenschool

Gespecialiseerd in positieve gedragstraining voor mens en dier. Van puppy tot een gehoorzaam maatje.

www.hondenschoolnederland.com

Een Klein Enthousiast Team

Kings Goldendoodles bestaat uit een klein team van enthousiaste mensen dat erg begaan is met het welzijn van mens en dier. Onze missie is het fokken van gezonde honden met een fantastisch karakter die voor allerlei doeleinden inzetbaar zijn. Ook voor het verbeteren van kwaliteit van leven met behulp van honden. Wij zijn dan ook altijd heel dankbaar voor onze fantastische vrijwilligers die aan ons programma meewerken. Mede dankzij hen kunnen wij ervoor zorgen dat we fijne, goed gesocialiseerde honden beschikbaar hebben.

Ingrid Vrakking

Is zelf een astmapatiënt met allergieën voor vrijwel elke diersoort. Toch ligt al vanaf kinds af aan haar passie toch écht bij dieren. Zo heeft ze door de jaren heen tientallen diverse internationale certificaten en diploma’s behaald van dierverzorging tot life coaching met paarden, om haar kennis alsmaar te blijven verrijken. Ze is dankbaar dat ze onder andere met Kings Goldendoodles Europe, Hondenschool Nederland en Stichting Assistentiehond Nederland, samen met een geweldig team, z’n mooie bijdrage mag leveren met de inzet van deze prachtige honden aan het verbereten van de kwaliteit van leven van haar teams.

Nick Beenackers & Bas Beenackers

Bas & Nick Beenackers

Aangenaam! Wij zijn de twee zonen van Ingrid, we zijn opgegroeid op de boerderij tussen allerlei dieren. Hierdoor hebben we op een redelijk jonge leeftijd al een enorme expertise opgebouwd. Zo is Nick altijd erg zorgzaam en uitbundig bezig geweest met het socialiseren en knuffelen van de puppy’s en stond Bas al op zijn 15e les te geven op de hondenschool. Later is hij ook andere takken van de hondensport gaan ontdekken, zoals het speurwerk en het opleiden van Politiehonden (met positieve trainingsmethodes). We zijn al veel jaren met veel passie en plezier op de achtergrond betrokken geweest bij het verzorgen van onze honden en pups. Vanaf 2021 zijn wij officieel in het bedrijf gestapt en wij nemen grotendeels Ingrid haar taken over, zodat zij zich vooral kan richten op haar passie, het trainen van de honden en begeleiden van haar coaching teams. Samen doen we er alles aan om zowel het klantcontact als het verzorgen en socialiseren van de honden zo optimaal mogelijk laten te verlopen, met veel passie en plezier!

Over onze Stichting Assistentiehond Nederland

Stichting Assistentiehond Nederland stelt zich tot doel het opleiden van honden in specifieke vaardigheden. Waarmee zij de kwaliteit van leven verbeteren van mensen met onder andere een motorische beperking, diabetes, epilepsie of PTSS.

Wat is een Assistentiehond?

Een Assistentiehond is een hond die de specifieke vaardigheden heeft aangeleerd waarmee hij zijn baas, die een beperking heeft, helpt in het dagelijks leven. Assistentiehonden helpen hun baasje onder andere met:
-Het openen en sluiten van deuren en kasten/lades
-Het oprapen en aangeven van voorwerpen
-Het indrukken van licht- en liftknopjes
-Het halen van de post
-Het uittrekken van kleding
-Signaleren van epileptische aanvallen
En nog 1001 andere vaardigheden.

Non Profit

De stichting is geheel afhankelijk van donaties door particulieren en ondernemingen die de stichting een warm hart toedragen. Op geen enkele wijze krijgt de stichting subsidie van de overheid.

De stichting wordt gedragen door vrijwilligers die zich volledig belangeloos inzetten en ervoor zorgen dat de kwaliteit van de doelstelling gewaarborgd blijft.

Onze Assistentiehonden

Er zijn verschillende soorten assistentiehonden, hieronder staat kort beschreven welke soorten wij opleiden. Onze doelgroep betreft kinderen, jongvolwassenen en volwassenen.

(Alle puppy’s van Kings Goldendoodles Europe worden uitsluitend verkocht als huisdier. Wel is het mogelijk om een begeleidingstraject met een van onze doodles te starten. Neem hiervoor contact op via de website van onze stichting.

Over ons trainingscentrum: Hondenschool Nederland

Hondenschool Nederland is op dezelfde locatie gevestigd als Kings Goldendoodles Europe.
Om een goede en gehoorzame (huis)hond te krijgen is het belangrijk om deze goed op te voeden. De hondenschool is gespecialiseerd in positieve en motiverende gedragstrainingen, zodat er tussen baas en hond wederzijds respect en vertrouwen ontstaat, waardoor uw hond een gezellige, vrolijke en gehoorzame kameraad wordt.De nadruk ligt op het belonen voor goed gedrag, zodat de hond gemotiveerd wordt om zoveel mogelijk te leren en zijn best te doen. Door deze methode wordt het voor baas en hond een makkelijk en vrolijk leerproces.

 

Waarom een Training noodzakelijk is

Tegenwoordig wordt er veel verwacht van een huishond. Hij moet in onze drukke samenleving aan vele eisen voldoen. Er wordt onder andere van hem verwacht dat hij goed met kinderen kan omgaan, sociaal is naar andere honden, open en vriendelijk is naar andere mensen toe, met uitlaten keurig meeloopt en natuurlijk goed luistert naar commando’s.

 

Dit lijkt allemaal vanzelfsprekend en als er op een juiste manier met de hond wordt omgegaan, wordt het ook allemaal heel normaal. Maar voordat dit een feit is, is een gerichte training noodzakelijk. In dit filmpje  leggen wij uit waarom het volgen van een gehoorzaamheidscursus zo belangrijk is.

Onze Cursussen

Onze cursussen bestaan uit praktijklessen van 50 minuten gecombineerd met uitgebreide cursusboeken en theorielessen. De puppycursus is twee keer per week in de avonduren, en vervolgcursussen zijn een keer per week. Elke cursus bestaat uit minimaal 10 lessen en een examen.