De Kings

Goldendoodle 

De intelligente en gehoorzame familiehond.

Speels en Leergierig

Goldendoodle is een kruising van een Golden Retriever met een Poedel. Deze Doodles hebben de beste eigenschappen van beide ouders.

Poedels staan ​​bekend om hun intelligentie en loyaliteit, terwijl Golden Retrievers bekend staan ​​om hun zachte, liefdevolle persoonlijkheid. Door de combinatie van deze mooie eigenschappen zijn de Goldendoodles gemakkelijk te trainen en zijn ze erg speels. 

F1 Goldendoodle with leash and ball
Kid Happy with his F1b Kings Goldendoodle

Vriendelijk en Lief

Goldendoodles zijn uitstekende gezinshonden met een zachtaardig en een betrouwbaar temperament. Ze hebben een sociaal en aanhankelijk karakter.

De meeste Goldendoodles zijn allemansvrienden, ze vinden het geweldig om aandacht te krijgen. Deze trouwe viervoeters vinden het heerlijk om te rennen en samen te spelen met hun baasje of andere honden.

Hierdoor zijn het ideale gezinshonden voor iedereen met weinig tot geen ervaring met honden.

 

Hypoallergeen

Goldendoodles verharen erg weinig tot helemaal niet. Hierdoor verliezen ze ook veel minder huidschilfers dan honden die wel verharen.

Uit onze jarenlange ervaring is gebleken dat vrijwel alle mensen met een zware (dieren) allergie een F1b Goldendoodle in huis kunnen hebben, zonder dat er een allergische reactie optreedt. 

Goldendoodles zijn dan ook ideale huisgenootjes voor huishoudens waar een allergie in voor komt.

Goldendoodle coat brush

Goldendoodle Soorten

Als u een Goldendoodle als huisgenootje wilt, mag u een keuze maken tussen een F1 of F1b Goldendoodle.
Bij zwaardere allergieën wordt de keuze beperkt tot een F1b.

GoldendoodleF1

F1 Kings Goldendoodle Puppy

Geschikt voor mensen met een lichte allergie.

F1 (First Generation Cross) : Een F1 Goldendoodle is een kruising tussen een Golden Retriever en een Poedel.

De verhoudingen tussen Golden Retriever en Poedel is dus 50/50.

Een F1 Goldendoodle heeft een vacht met lossere krullen ten opzichte van de F1b. Ook kan de F1 wat groter zijn dan de F1b, omdat we altijd kleinere Poedel dekreuen gebruiken.

GoldendoodleF1b

F1b Kings Goldendoodle Puppy

Geschikt voor mensen met een zwaardere allergie.

F1b (Back Cross) : Een F1b Goldendoodle is een kruising tussen een F1 Goldendoodle en een Poedel.

De verhouding van een F1b is 25% Golden Retriever 75% Poedel.

Een F1b Goldendoodle heeft over het algemeen meer en strakkere krullen in vergelijking met een F1. De vacht gaat meer richting die van een Poedel, vandaar dat ze ook meer geschikt zijn voor mensen met zwaardere allergieën.

Grootte van Goldendoodles

We doen ons best om de grootte van onze puppy’s in te schatten, maar het blijft lastig om exact te voorspellen hoe groot de honden uiteindelijk worden. Toch is het wel belangrijk om de pups te categoriseren, vandaar dat u de keuze krijgt uit de volgende mogelijkheden.

Large ~55cm
Medium ~43cm
Small ~38cm

Grootte van Goldendoodles

We doen ons best om de grootte van onze puppy’s in te schatten, maar het blijft lastig om exact te voorspellen hoe groot de honden uiteindelijk worden. Toch is het wel belangrijk om de pups te categoriseren, vandaar dat u de keuze krijgt uit de volgende mogelijkheden.

Large ~55cm
Medium ~43cm
Small ~38cm

Goldendoodle Size Guide Comparison

Onze Ouderdieren

Al onze ouderdieren wonen permanent in een gastgezin! Dit betekent dat ze leven als een normale huishond vol met liefde en aandacht van een gastgezin. Als een moeder 3 nestjes heeft gekregen mag ze met pensioen, wat betekent dat ze eigendom is geworden van het gastgezin.

Kings Goldendoodles heeft Golden Retrievers, Poedels ,  Goldendoodles en enkele andere soorten Doodles als ouderdieren. Zo kunnen we onder andere F1 en F1b puppy’s fokken.

Al onze ouderdieren zijn medisch getest en vrij van HD-ED, oogafwijkingen en de bloedziekte Von Willebrand.

Vacht Types

De vacht van een Goldendoodle kan variëren van zacht golvend haar (Shaggy / Wavy) tot strak krullend haar (Curly). Hun vacht type is afhankelijk van of ze meer van de Poedel of Golden Retriever hebben meegekregen.

Shaggy / Wavy

F1 Goldendoodle with shaggy/wavy hair

Curly

F1b Goldendoodle with a curly coat

Kleuren van de Vacht

Goldendoodles zijn er in verschillende kleuren, dit verschilt per combinatie van vader & moeder. Wij fokken voornamelijk white / créme en abrikooskleurige Goldendoodles. Dit is eigenlijk hetzelfde gen, het is alleen een kwestie van hoeveel pigment er in elke vacht voorkomt. De meeste Goldendoodles volgen dus de variatie in kleuren van Golden Retrievers. Hierdoor is het gebruikelijk om een nestje te hebben met veel variaties van dit gen. Ook komt het wel eens voor dat wij een nestje zwarte doodles hebben.

Naast verschillende vachtkleuren kunnen Goldendoodles ook verschillende vachtpatronen hebben, bijvoorbeeld Parti of Abstract.

Om als “Parti” te worden geclassificeerd moet een hond minstens 50% wit zijn.

Sommige doodles hebben witte vlekken in hun vacht en worden geclassificeerd als Abstract.

 

Goldendoodle puppys in colors

White / Creme

Abricot