Frequently Asked Questions

Het is logisch dat u een heleboel vragen heeft voordat u een besluit een viervoeter een in huis te halen.

Hopelijk kunnen we met deze FAQ een paar van je vragen al kunnen beantwoorden!

Algemeen

Wanneer kunnen we kennis komen maken? 🠒

Castratie

Castratieplicht? 🠒
Wanneer moet de pup gecastreerd worden? 🠒

Wachtlijst

Wachtlijst dicht, toch aanmelden? 🠒
Administratiekosten? 🠒
Plek innemen? 🠒
De wacht versnellen? 🠒
Hoelang mag ik op de wachtlijst staan? 🠒

Puppy’s

Zijn er pups beschikbaar? 🠒
Nestje verwacht? 🠒

Aan de Beurt

Wat voor informatie krijg ik? 🠒
Welke puppy is van mij? 🠒
Wanneer mogen we de puppy ophalen? 🠒

Een Passende Pup

Hoe doen jullie dit? 🠒
Waarom wil je mijn woonsituatie weten? 🠒
Mag ik zelf een puppy kiezen? 🠒

Gezondheidsgarantie

Wat houdt de garantie in? 🠒
Waarom hebben we deze garantie? 🠒

Betaling

Hoe moet de pup betaald worden? 🠒

Algemeen

Wanneer kunnen we kennis komen maken?

Het is logisch dat u eerst kennis wilt komen maken met ons als fokker,  en met de ouderdieren van uw eventuele toekomstige pup. Voor covid-19 hielden we meerdere malen per jaar een openhuis uurtje waarbij u kennis kon maken met ons, onze ouderdieren en hun gastgezinnen.

Helaas kunnen we dit in verband met covid-19 nu niet realiseren.  Wel kunt u op onze facebook pagina bijna dagelijkse foto’s en schattige video’s van onze pups en hun moeders verwachten.

We krijgen heel vaak de vraag wanneer mensen langs kunnen komen. Logisch,  aangezien vrijwel alle “wat te doen bij het kopen van een hond”-websites aanbevelen eerst de fokker te bezoeken en de ouders van de pup te ontmoeten.

Echter wordt er hierbij de focus gelegd op de belangen van koper, en niet zo zeer op de gezondheid en veiligheid van de ouderdieren en puppy’s.

Een aantal redenen waarom wij hier niet aan doen:

1. Het immuunsysteem van jonge pups is erg laag. Veel nietsvermoedende bezoekers kunnen ziektes meenemen die een bedreiging kunnen vormen voor de gezondheid van de pups.

2. Gestreste moeders veroorzaken gestreste pups. Een nieuwe moeder is emotioneel geladen en bevindt zich in beschermende modus. Wanneer een vreemde op bezoek komt, raakt de moeder gestrest waardoor haar lichaam cortisol aanmaakt, dat in de melk terechtkomt. De pups consumeren deze cortisol rijke melk en raken hierdoor zelf ook gestrest.

3. Wanneer een vreemde op bezoek komt, kan de gemoedstoestand van de moeder snel veranderen. Ze kunnen in paniek raken omdat ze zich bedreigd voelen. Ze willen dan zo snel mogelijk de dreiging beoordelen. Veel moeders zijn onbedoeld op een pup gestapt in hun urgentie om uit de werpkist te komen om de dreiging in te schatten.

4. We zullen de gezondheid en veiligheid van onze pups en onze honden niet onnodig in gevaar brengen, door vreemde te laten knuffelen met onze pups. De nieuwe eigenaren mogen uiteraard samen met het gehele nest op een door ons aangestelde tijd kennis komen maken met hun pup als ze de 6 weken enting gehad hebben. 

We willen geen risico’s lopen met de gezondheid en veiligheid van onze pups en ouderdieren. We hopen dat u dit ziet als een positieve kwaliteit van een professionele fokker.

We bedanken u voor uw begrip.

Onze vaste vrijwilligers komen meerdere malen per week helpen om de pups te socialiseren, het is dus niet zo dat onze pups geens kennis maken met vreemden.

 

Castratie

Waarom moeten de Doodles gecastreerd worden?

Al onze doodles worden alleen verkocht als huisdieren, en moeten dus ook gecastreerd worden voor de leeftijd van 1 jaar.

Hier hebben we zelf al jarenlange ervaring mee zonder enige nadelen of bijwerkingen van de operatie.

Het professioneel en verzorgd fokken van honden is geen simpele taak. Het kan jaren duren om een goede lijn op te zetten. We geven dan ook veel om onze lijn en nemende de verantwoordelijkheid als professionele fokker over de gezondheid en het temperament van onze eerdere honden, de huidige honden en het nageslacht in de toekomst. We waarborgen daarmee de kwaliteit van het ras.

Wanneer moet de pup gecastreerd worden?

U krijgt al enige tijd de keuze of wij de pup laten castreren/steriliseren voordat u de pup mee naar huis neemt, of dat u hier zelf zorg voor draagt op een later moment, uiterlijk voor de leeftijd van 1 jaar.

Wachtlijst

Als de wachtlijst dicht is kan ik me dan nog aanmelden?

We sluiten onze wachtlijsten alleen als we meer aanmeldingen krijgen dan dat we in het komende jaar puppy’s (denken te) kunnen fokken.

We nemen dan ook echt geen nieuwe aanmeldingen meer aan maar proberen eerst de lijst af te gaan zodat er niemand absurd lang op een puppy hoeft te wachten.

(Dit betekend niet dat de maximale wachttijd maar 1 jaar is.)

Waarom moet ik 75 euro administratiekosten betalen om op de wachtlijst te komen?

Een puppy in huis nemen is een grote stap die u alleen moet zetten als u echt geïnteresseerd bent. De administratiekosten zorgen ervoor dat we alleen gemotiveerde puppy kopers op de wachtlijst krijgen. En zo dekken we tevens de kosten voor de tijd die we in het contact steken en de applicaties die we hiervoor gebruiken.

Kan ik tegen meerbetaling vooraan komen?

De wachtlijst zorgt ervoor dat u vanaf het moment van inschrijving netjes in de rij wordt gezet. Met deze volgorde spelen we niet vals, zelfs niet tegen extra betaling. Als er iemand van de wachtlijst afvalt schuift de rest van de lijst gewoon netjes door. Deze gaten worden dus niet gevuld. 

"Mocht er iemand uitvallen nemen wij zijn plaats wel over"

De wachtlijst zorgt ervoor dat u vanaf het moment van inschrijving netjes in de rij wordt gezet. Met deze volgorde spelen we niet vals, zelfs niet tegen extra betaling. Als er iemand van de wachtlijst afvalt schuift de rest van de lijst gewoon netjes door. Deze gaten worden dus niet gevuld. 

Hoelang mag ik op de wachtlijst staan?

U staat op de wachtlijst totdat we u voor het eerst benaderen voor een pup. U heeft dan een aantal dagen om te reageren op onze berichten. Als we niks van u horen gaan we ervan uit dat u het nestje passeert. U verliest hiermee uw plaats niet, u wacht simpelweg op het volgende nestje. 

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat het net niet uitkomt wegens bijvoorbeeld een verhuizing.  

Wachtlijstbeleid:

U komt op de wachtlijst te staan. Als we u benaderen voor een pup heeft u een aantal dagen de tijd om aan te geven of een pup uit het betreffende nest welkom is of niet. Mocht het niet uitkomen, benaderen we u weer bij het volgende nestje. U verliest uw plaats op de wachtlijst dus niet.

U krijgt 3 keer een pup aangeboden, na 3 weigeringen verwijderen we u van de wachtlijst.

Als u besluit dat een puppy welkom is, zetten we u op de lijst van betreffend nestje. Als u zich later in het proces van de door u gereserveerde pup terugtrekt, wordt u van de wachtlijst verwijderd.

We hanteren deze regels om voor iedereen de wachtlijst te versnellen.

Er is natuurlijk altijd uitzondering mogelijk door middel van overleg. 

Puppy’s

Zijn er nog pups beschikbaar

Al vanaf het begin dat we met een wachtlijst werken hebben we nog nooit meegemaakt dat er een puppy “overblijft”, deze zal namelijk altijd naar de eerstvolgende van de wachtlijst gaan. En wordt dus niet zomaar aan iemand buiten de wachtlijst verkocht.

Wanneer verwachten jullie een nestje?

Het is voor ons niet te bepalen op voorhand wanneer we precies een nestje schattige puppy’s krijgen omdat we nooit zeker weten of dekkingen lukken totdat ze ook daadwerkelijk gelukt zijn.

En dan blijft het ook nog altijd maar de vraag hoeveel gezonde puppy’s geboren worden. 
We zijn hierin geheel afhankelijk van moeder natuur.

Aan de Beurt

Wat voor informatie krijg ik?

Vanaf dat u weet dat we een puppy voor u reserveren krijgt u aanvullende informatie toegestuurd. Deze informatie wordt verspreid over de periode zodat u de tijd heeft om alles op uw gemak door te nemen. U gaat vol zelfvertrouwen en voldoende kennis naar huis met een gezonde pup. 

Wanneer mag mijn puppy mee naar huis?

Binnen Nederland, mogen de puppy’s op een leeftijd van circa 8 weken mee naar huis. 

Het ophalen gebeurt op een door ons aangegeven datum. (voornamelijk op een vrijdag zodat u het gehele weekend kunt besteden samen met de nieuwe pup)

Welke puppy is van mij?

Pas als we een beeld kunnen vormen van het karakter van de puppy wordt bepaald welke pup het nieuwe gezinslid is van de families. Dit gebeurd na onze puppytest als de puppy’s 6 weken oud zijn. 

Een Passende Pup

Waarom willen jullie mijn gezin/woonsituatie weten?

We maken altijd zelf de match tussen toekomstige baasje en puppy. Uw woon en gezinssituatie speelt hier de grootste rol in. We kijken bijvoorbeeld of u kleine kinderen heeft, dan matchen wij er een wat zachter hondje bij. 

Jullie voorkeur speelt altijd een rol, en hier proberen we zoveel mogelijk rekening mee te houden. 

Hoe matchen jullie de puppy's?

Als de puppy’s 6 weken oud zijn testen we elke puppy individueel door iemand die nog niet bij de puppy’s betrokken is geweest op 12 gedrags- en reactie proeven. Hierdoor vormen wij een uitstekende beoordeling van het karakter van de puppy.

Vervolgens matchen we de puppy met een gezin op basis van de gezinssituatie en woonsituatie. Hiervoor vult u een uitgebreide vragenlijst in om ons een beeld van uw situatie te schetsen. Bijvoorbeeld, een wat actievere puppy zullen we matchen met mensen die graag gaan hardlopen of wandelen. En een zachte puppy zullen we matchen met een gezin dat in verwachting is van een baby of kleine kinderen heeft.

Mag ik zelf een puppy kiezen?

We wijzen altijd zelf alle puppy’s toe aan een passende eigenaar. Het is dus niet mogelijk om zelf voor een puppy te kiezen. Hiermee voorkomen we dat de puppy toch niet de beste keus leek. 

Er wordt vaak geroepen dat je de pup moet kiezen die als eerste op u af komt rennen. Mocht dit het geval zijn zou u nooit een keuze kunnen maken omdat onze goed gesocialiseerde pups allemaal op je afrennen. Ze zijn tenslotte dol op mensen

 

Gezondheidsgarantie

Wat houdt de garantie in?

Al onze puppy’s komen met gezondheidsgarantie tot de leeftijd van 1 jaar tegen zaken waar we onze ouderdieren genetisch op testen. Hierdoor bent u verzekerd voor 50% van de aankoopprijs van de puppy (mits het onder de voorwaarden van het koopcontract valt)

In het zeldzame geval van overlijden door een genetisch afwijking zal de puppy kosteloos vervangen worden als het dier minder dan 1 jaar oud is. 

Waarom hebben we deze garantie?

Wij hebben veel vertrouwen in de genetische kwaliteit van onze honden. Elke hond waarmee we willen fokken wordt uitvoerig getest om er zeker van te zijn dat hij/zij genetisch gezond is voordat er met hem/haar gefokt wordt.  

Desondanks al onze zorgvuldigheid kunnen we natuurlijk nooit uitsluiten dat uw pup iets mankeert/oploopt. Het blijven tenslotte levende wezens. Echter komt dit gelukkig zelde voor

Betaling

Hoe moet de pup betaald worden?

Al onze pups worden geregistreerd en staan in het systeem. Vandaar dat natuurlijk ook al onze pups per bank betaald worden.