Goldendoodle pups te koop
Onze honden met-Pensioen
Queens-Jillz

Kings Goldendoodles Europe
Bedrijf
Goldendoodle
Wie Zijn Wij-Assistentiehonden
Kings
Queens
Puppies
Goldendoodles-voorstellen
Nieuws
Informatie ziekten
Tip spelen met je hond
Tip EHBO Sept.
Zout/pekel vergiftiging
Links GD
Copyright Goldendoodle
Contact2 Goldendoodle
Wie zijn wij-HTC
Wie Zijn Wij-Honden en Autisme
Wie Zijn Wij-Assistentiehonden
Goldendoodle-soorten
Goldendoodle-kenmerken
Goldendoodle-karakter
Goldendoodle-vachtverzorging
Goldendoodles-voorstellen

Assistentiehonden... Jillz

Met pensioen

Jillz

Jillz

 

Jillz heeft veel bijnamen, maar er is er één die wel heel erg voor haar spreekt: Knuffelkont! Ze zoekt graag het gezelschap van de mens op, komt dan tegen jou aan liggen en dan moet je wel even twee keer kijken of er nog beweging in zit. Ook hebben wij regelmatig ‘Knuffelsessies’ en dan is haar zus Julia er ook bij, deze twee zijn dikke maatjes. Binnen zijn ze rustig en liggen ze vaak samen in één mand, maar buiten kunnen ze elkaar flink uitdagen. Dan racen ze door de duinen, over paadjes, langs bomen en in het struikgewas. Zodra zus het water raakt, staakt Jillz toch wel de achtervolging. Ze blijft hooguit met haar pootjes in het water, maar zwemmen doet ze alleen als de baas meegaat.

Tijdens het wandelen en spelen krijgen wij vaak te horen: ‘Dat is zeker een heel jonge hond, hoe oud ze? Één jaar?’ Dat is alles behalve waar, maar ja, een echte dame vertelt haar ware leeftijd niet……..

 

Ook doet Jillz goed werk. Ze gaat soms met haar baasje mee naar de logopediepraktijk en dan gaat ze met kinderen spelen die moeite hebben met de taal- en/of spraakontwikkeling. Kinderen gaan zienderogen vooruit! En leuk dat ze het vinden!! Ook volwassenen vragen regelmatig of Jillz er ook is.

 

Jillz is een vrolijke vrijbuiter en een dotje, wij zijn heel blij dat zij bij ons mocht komen en dat wij samen zoveel leuke momenten mogen delen.

  

Jillz in de praktijk

Met veel plezier doe ik mijn werk als logopedist vanuit mijn eigen praktijk Vocalis Brabant. Een logopedist begeleidt kinderen en volwassenen bij de spraak-, taal-, eet- en drinkontwikkeling. Ook bij afwijkend mondgedrag zoals duimen, nagelbijten en open mondgedrag en heesheid kunnen wij een handje helpen. Van een logopediste wordt creativiteit verlangd, er is een doel waaraan gewerkt wordt en met heel veel middelen kunnen deze doelen bereikt worden. Mijn werk is echter nog leuker en veelzijdiger geworden, voor mij EN mijn cliënten, door de aanwezigheid en de bijdrage van Jillz tijdens de behandelingen.
De aanwezigheid van Jillz zorgt voor rust en acceptatie. Daar waar mensen vaak oordelen over hoe een kind iets uit of wat zij uiten, doet een hond dit niet. Kinderen durven fouten te maken en zo kan ik ze begeleiden naar een correcte vorm van communicatie.
Zo heb ik een jongen in behandeling gehad die moeite had met de beginnende fases binnen het leren lezen en schrijven; het hakken en plakken genaamd. Deze oefeningen zijn vanuit het bestaande programma's nogal droog en de jongen had door wat wij gingen doen. Hij vertelde dat hij bang was fouten te maken, want op school ging het ook al niet goed. Met Jillz erbij hebben wij er een leuke, veelzijdige en beweeglijke activiteit van gemaakt en hij kreeg er zowaar lol in. Zijn interesse in leren lezen groeide en zijn prestaties gingen zienderogen vooruit.
Zo ook een jongen die last had van zijn stem. Fantastisch om even naar buiten te gaan en het roepen te oefenen. De eerste keer dat hij riep, kwam Jillz niet; hij gebruikte immers de verkeerde roeptechniek. Nadat ik hem wat tips had gegeven, riep hij nog een keer en zowaar, Jillz kwam aangerend. De goede roeptechniek heeft hij sindsdien goed toegepast.
Als Jillz een dagje niet meegaat naar de praktijk krijg ik dit gelijk van de cliënten te horen, ze vinden het fijn dat zij er is, en ik ook! Ik hoop nog vele jaren met Jillz samen te mogen werken.


Groetjes van Marlies en Casper

Meer weten over JILLZ ?

Een Artikel (PDF) over Jillz in BNdeStem.  

Bij het haar laatste nestje was Jillz een pup kwijt.